5Rytmer

HVAD ER 5RYTMER?


5Rytmer® er en helende og frigørende danse-praksis skabt af amerikaneren Gabrielle Roth. Målet er at kunne lytte til sin egen puls og vende tilbage til sit center. I vores moderne livsstil mister vi ofte denne forbindelse til os selv.


Man bevæger sig via dans. Det handler dog  ikke om at danse flot eller efter bestemte trin, men snarere at bevæge sig frit i fællesskab med andre. Når det lykkes,  føles det meget befriende.

Dansen er bygget op over 5 rytmer, der afløser hinanden i en bølge af energi. 


5Rytmer er en PRAKSIS- man danser igen og igen, en bølge afløses af en ny.


5Rytmer er en FILOSOFI - det man bevæger, det flytter sig.


5Rytmer har et PERSPEKTIV - alt liv er energi, som bevæger sig i bølger. Intet er statisk. På den måde kan 5Rytmer ses i alle livets forhold.


Læs mere om 5Rhythms Global her

LIDT MERE OM RYTMERNE


FLOWING åbner for opmærksomhed på åndedræt og fødder.  En uendelig bevægelse som blødgør kroppen. Når vi er i flow, oplever vi ingen anstrengelse og er modtagelige for forandringer.

STACCATO er fokus og udtryk der kommer indefra og ud. Bevægelserne er karakteriseret ved linier, start/stop og klare udtryk. Når vi er i staccato er vi handlekraftige og gøre det, som er vigtigt for os.

KAOS handler om at give slip, løsne spændinger, slippe tanker og handlemønstre, som står i vejen. Ved helt bogstaveligt at ryste kroppen. Når vi kan navigere i kaos opstår kreativitet og nye muligheder.

LYRISK afløser kaos med en følelse af lethed og frihed. Vi åbner op til verden omkring os og giver plads til at integrere nyt. Det kan være som en følelse af at blive danset i stedet for at danse.

STILHED er den tilstand af væren, når tankerne er væk og kroppen føles tom. Langsomhed - åndedræt og krop bliver et. Her starter meditationen for alvor.


Jeg har gennem 5Rytmer fået forståelse for, at kroppen ved bedst, hvis man lader den. Det er så dejlig at synke ned i kroppen og slippe tankerne om, hvad der er det næste trin, jeg skal tage. Bevægelsen kommer helt af sig selv. Det er ren lise for krop og sjæl at danse.


YVONNE ANDRESEN

I dansen genopdager jeg mig selv, igen og igen. Det er altid den samme, jeg møder. Bare anderledes hver gang.


MORTEN SCHÜTS

Jeg danser 5Rythmer fordi det er mit fristed. Det sted hvor jeg lander i mig selv, hvor alt, hvad jeg i ugens løb har pakket væk, får frit løb. Lige præcis der rummes alt jeg er - i totalt accept, sammen med andre som jeg. 5Rytmer er min familie som altid er der.


DORTHE BROENG

JEG BLIVER SÅ GLAD I SKRALDEN

The fastets way to still the mind,

is to move the body 

At danse 5Rytmer er som

at genstarte computeren