Workshops

WORKSHOPS I BEVIDST ÅNDEDRÆT 


Jeg tilbyder tre workshops i bevidst åndedræt hen over foråret som fredagsworkshops. En perfekt måde at starte weekenden, hvor der er god tid til fordybelse og  skabe opmærksomhed på dit åndedræts kvalitet.  Det handler ikke om at trække vejret MERE, men at trække vejret BEDRE.


Ud over et specifikt tema for workshoppen, arbejder vi med at genetablere det naturlige åndedræt og skabe ro i kroppen.   Vi har også fokus på vagusnerven, som er helt essentiel for at din krops regulering af indre processer fungerer korrekt. Efter træningen vil du opleve at vejtrækningen flyder mere frit, du er afslappet og der er ro for tanker. Når der er ro, bliver du bedre til at bevare kontakten til dig selv.


Træningen foregår hovedsageligt liggende på måtter, og der tages hensyn til den enkelte deltagers tilstand og evt. begrænsninger. 


Workshops kan sagtens gentages, fordi kroppen har brug for gentagelser, når den skal tage nye tilstande til sig. Der skal etableres nye neurale baner i hjernen og en ny kropslig forståelse, hvilket ikke gøres på én gang.  Hvis du tager nogle af øvelserne med med i din hverdag, vil du selvfølgelig opleve hurtigere og mere blivende forandringer. Læs mere om workshoppene herunder.


Hvis du tilmelder dig to eller tre workshops samlet, får du noget rabat. Tilmelding skal ske på én gang,  gælder kun den samme person og er bindende. Du kan videregive din plads til en anden.Nogle døre åbnes bedst indefra,

åndedrættet kan være nøglen.


BLØD PSOAS  


Psoasmusklen forbinder over og underkrop og er ansvarlig for at bøje hoften. Det er en interessant muskel, fordi den er forbundet til nervesystemet. Hvis der er fare på færde, spænder den op og gør kroppen parat til kamp eller flugt. Nogle kalder den også kroppens skraldespand eller sjælens muskel på grund af koblingen til nervesystemet.


Er man stresset eller bliver "ramt" fysisk eller psykisk, kan psoas blive låst i en spændt position, hvilket har alle mulige negative afsmitninger på kroppen. En spændt psoas betyder belastning i lænden, dårlig mobilitet i ryggen og mellemgulv, som du trækker vejret med. 


På workshoppen bruger vi vejrtrækningen, dyb afslapning, massage med bolde og enkle stræk til at blødgøre psoas og ryggen. Målet er at blødgøre rygsøjlen og smelte spændinger.


DATOER  Fredag d. 1/4 og 10/6 kl. 18.30-21

 

STED Yogacenteret. Ny Vestergade 3, 1. sal. Kolding

 

PRIS 350 kr. for 1 workshop/600 kr. for 2 workshops/900 kr. for alle tre workshops i foråret

(psoas + åndedræt som redskab)


TILMELDING  er bindende og betaling refunderes ikke. Du kan give din plads til en anden.
For at opnå rabat skal tilmelding ske på én gang og gælder kun samme person.
ÅNDEDRÆTTET SOM REDSKAB til balance og restitution


Åndedrættet er totalt overset, når det handler om at opretholde balance i kroppen og gøre den i stand til det, den er skabt til, nemlig at heale sig selv . En meget vigtig faktor er balancen mellem ilt og Co2. Ofte trækker vi faktisk vejret for meget, hvilket udvander mængden af den co2, som er en forudsætning for at optage ilten i alle vore celler.


På denne workshop vil vi arbejde med små vejrhold og lange udåndinger, som forbedrer kroppens iltoptagelse. Vi har fokus på at afspænde diafragma, åndedrætsmusklen, som er nøglen til et velfungerende åndedræt.


Vi holder opmærksomme pauser, så du får mulighed for at mærke forskellen, både fysisk og mentalt. Jo mere du øver dig i det naturlige åndedræt, jo nemmere bliver det at vende tilbage til. Når du kender dit åndedræt, kan du bruge det aktivt til at opretholde balance og restitution i travle perioder.


DATO  Fredag d. 6/5 kl. 18.30-21

 

STED Yogacenteret. Ny Vestergade 3, 1. sal. Kolding

 

PRIS 350 kr. for 1 workshop/600 kr. for 2 workshops/900 kr. for alle tre workshops i foråret

(psoas + åndedræt som redskab)


TILMELDING  er bindende og betaling refunderes ikke. Du kan give din plads til en anden.
For at opnå rabat skal tilmelding ske på én gang og gælder kun samme person.